parallax background

Rúgni tudni kell

Közel 50 nevező vett részt, a 4 évestől egészen a felnőttekig a II. Dollyo Rugó Versenyen. Szoros küzdelmek zajlottak, mindenki igyekezett a legjobb technikát kihozni magából.

Három kategóriában, élettani, korosztályi és tudásszintnek megfelelő bontásban vettek részt a tanítványok, közel ötvenen a Máté Taekwondo és Hapkido KHSE II. Dollyo Rugó Versenyén. A szabályok szerint a dollyo, tornádó dollyo, pande dollyo és 540° voltak az elfogadott rúgások. Egy pontot ért a sima dollyo chagi, a tornádó, valamint pande dollyo három pontot; az 540° -ért pedig 5 pont volt kapható. Az idősebb korosztályból már többen külön taktikát alkalmazva igyekeztek a legtöbb pontot érő rúgásokat prezentálni.

A „C” kategóriában – a legfiatalabb korosztály – indult a legtöbb nevező, a legfiatalabb 4 éves tanítvány volt. Ügyesen, bár még kicsit nyers technikával igyekeztek egymást legyőzni, végső győztesként Lévai Levente került ki. A többiek sem csüggedtek, hatalmas ovációval szurkolta a másik két kategória résztvevőinek, sőt, igyekeztek egy – két mozdulatot is ellesni.

A „B” kategóriában – ifjúsági, középmagas versenyzők – már szorosabb volt a verseny, itt már megmutatkozott ki áldozott több időt a gyakorlásra. Az első helyezett Acsai Richárd lett, akiről mesteri csak annyit mondtak, meglátszott az alapos felkészülés a legutóbbi háziverseny óta.

20160617_171617

A „A” kategória tartogatta a legtöbb izgalmat. Itt már tényleg azon múlt a helyezések sorrendje, hogy kinek kifinomultabb a technikája, ki tud nagyobb koncentrációt belevinni egy-egy rúgásba. Komoly rivalizálás zajlott a versenyzők között, a legjobbnak Berei Béla bizonyult.

20160617_181744

Minden kategória győztese aranyéremmel gazdagodott.

Újdonságként a résztvevők kipróbálhatták a magassági rúgás versenyszámot is. A teszt fázisban lezajló mérkőzés célja, hogy minél magasabban lévő célpontot találjon el a versenyző, két megadott technika egyikével. A jelenlegi maximumot, 2 méter 30 centiméteres célpontot Berei Béla rúgta meg tornádóval. A későbbi versenyeken ebben a kategóriában is lehet nevezni.

20160617_182629-4

Az újabb verseny időpontja még várat magára, egy biztos a nyári szünet alatt mindenki gyakorolhat, finomíthatja a technikáját.