parallax background

KOREA NAP Káprázatos Korea

KOREA NAP

Káprázatos Korea
2022. május 15. vasárnap

Káprázatos volt a Korea Nap!

 

 

Koreai táncok és ruhák, arcfestés művészi fokon, táncbemutatók és nem utolsó sorban a világhírű Mirme Taekwondosok fantasztikus bemutatója színesítette a mai napon a Fekete Sas báltermét.

Egyedülálló élményben volt része annak a több mint 500 főnek, aki ma részt vett a Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület szervezésében megrendezett Káprázatos Korea napon.

A távol-keleti ország kulturális- sport és művészeti értékei is felvonultak. A Mugunghwa tradicionális tánccsoport 4 különleges, koreai tánccal lépett a pástra. A mozgás kedvelői a Tailor Dance SE fiataljaiból álló bemutatóban is gyönyörködhettek.

Akiket a kultúra vonzott, azok sem maradtak élmény nélkül, hiszen a kalligráfia és a festészet világába is elkalauzolták a résztvevőket, de alkalom adódott hanbok ruhákat is felpróbálni.

A nap fénypontjának az egyenesen a Koreából érkező Mirme Egyesület tagjai számítottak. Világbajnok résztvevőkkel látványos és dinamikus harcművészeti bemutatót tartottak. Törtek és repültek a deszkák, hallatszottak a hangos kiáltások. A bemutatójukból áradt a dinamika, a tökéletesig fejlesztett kidolgozottság, az összhang. Hol hatalmas kiáltások, hol a figyelő néma csend övezte színvonalas munkájukat.
A megérdemelt vastaps után a közönség soraiból sorban álltak az előadás végén egy-egy közös fotóért.

Az eseményen In Suk Jin a Koreai Kulturális Központ igazgatója és Kim Byungwook igazgatóhelyettese, valamint Dr. Márton Zsolt Krisztián a Magyar Taekwondo Szövetség elnöke is tiszteletét tette.

(Hódmezővásárhely, 2022. 05. 15.)