parallax background

A sport és minden más

A sport és minden más

A kiemelkedő sportteljesítmény mellett az elmúlt nyolc év alatt az iskolában is remekelt Berei Béla, a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola, végzős tanulója. Kitartásának, szorgalmának köszönheti, hogy idén ő kapta meg az Egér kupát, amit Egerszegi Krisztina alapított meg.

DSC_9905

Egy vándor kupát kiérdemelni igen nagy megtiszteltetés, főként, hogy olyan sportoló alapította meg, mint Egerszegi Krisztina. A hagyományos „Egér Kupa díjat” minden tanév végén a jó tanuló – jó sportoló diák érdemelheti ki. A díjat az iskola közössége előtt a tanévzáró ünnepélyen az előző évi kupa díjasa adja át. Idén Berei Béla vehette át a serleget.

DSC_9829

Juhászné Wolf Edit az iskola vezetője elmondta, Béla gazdag fantáziával megáldott, színes egyéniség. Nem ijed meg a nyilvánosságtól, szívesen szerepelt az iskola rendezvényein. Talpraesettségét, és jó kiállását a megyei szónoklatmondó versenyen is megmutatta. Legutóbb a „Szent Gellért” Dél-Békési Szónoklatmondó Versenyen, Orosházán is a dobogó legfelső fokára állhatott.

Fiatal kora ellenére a sport iránti szeretete és elkötelezettsége is példaértékű kortársai számára. A taekwondoban nyújtott kiemelkedő teljesítménye alapján többször is járt már Koreában, a sportág őshazájában. Nem csak Európában, hanem a világ számos pontján versenyzett már. Legjobb eredményei: 2015-ben Európa bajnoki, 2014-ben Világbajnoki 5. helyezést ért el. A városi sportnapon többször volt kitüntetett. Nagy álma, hogy vásárhelyi taekwondosként kijusson az olimpiára. Tanulmányait Szegeden a Dugonics András Piarista Gimnázium sportosztályában folytatja tovább.

DSC_9917