parallax background

Elsőre is sikeresen

Elsőre is sikeresen

Hatalmas sikernek könyvelheti el László Alexa, a Máté Taekwondo és Hapkido KHSE tanítvány, élete első G1-es besorolású versenyét. Az összesen hétszáz induló között, az „A”kategória 70 versenyzőjéből, a legjobb húsz között végzett.

A G1-es besorolású Ausztria Openen, „A” kategóriában állt a pástra László Alexa, 2016. június 18 – án, a Máté Taekwondo és Hapkido KHSE 1 danos, fekete öves tanítványa. Több korábbi bajnokot is maga mögé utasított bemutatott formagyakorlatával, sőt egy igen régi riválisát is, a sokadik közös verseny után végre legyőzhette.

IMG_3820

 

„Több hete, sőt talán mondhatom, hogy egész évben készültem mestereimmel erre a versenyre. Az én kategóriámban 70 induló nevezett, köztük jeles élvonalbeli sportolók, akik közül a legtöbbet sikerült legyőznöm. Van még mit finomítani a mozdulataimon, de bekerülni a legjobb húsz közé hihetetlen érzés.” – számolt be Alexa a versenyről.

IMG_3849

Alexa mestere Máté Gergő így nyilatkozott tanítványa teljesítményéről: „Hatalmas érdem ez Alexának, hogy a legnagyobbakkal versenyezhetett és egy igen előkelő helyezést ért el. Megvan benne az a tudás, ami a dobogó valamely fokára emelheti, de ehhez még rengeteg gyakorlás, önszorgalom és kitartás szükséges.”