parallax background

2. U-Chong Nemzetközi Taekwondo Szeminárium

Barátság Taekwondo

Nem maradt edzőruha szárazon a 2. U-Chong Nemzetközi Teakwondo Szemináriumon. Több mint száz résztvevővel, kilenc egyesületből, az óvodás korosztálytól a felnőttekig, mindenki hatalmas koncentrációval figyelte a három mester, Jae Hee Chang , 8. Dan, Yoonsik Park, 6. Dan és Jeong Eun Lee, 4. Dan mozdulatait, utasításait. A bázistechnikáktól, a küzdelmen át egészen a zenés formagyakorlatokig a taekwondo minden elemét igyekeztek belezsúfolni a két napos programba.

A tavalyi év sikere után, a Máté Taekwondo és Hapkido KHSE idén ismét megszervezte az U-Chong Nemzetközi Teakwondo Szemináriumot, melyre Békéscsabáról, Budapestről, Egerből, Pécsről és Szegedről összesen kilenc egyesület érkezett több mint száz taekwondo sportolóval, hogy az őshaza mesteritől tanulhassanak.

20161008_113401

Az élményekben gazdag, vidámságban eltöltött napok kicsiknek és nagyoknak, övfokozattól függetlenül maradandó, kedves emlékeket hagytak. Chang mesterék által vezetett hétvége elmélyítette a már igen stabil alapokon nyugvó sportbarátságot. A koreai mesterek teljesen más megvilágításba helyezték a taekwondo-t.

Végtelen türelemmel, kedvességgel, szeretettel, alázattal, teljes odaadással ismertették a résztvevőkkel a cseppet sem egyszerű feladatokat. A nagy precizitással levezényelt edzéseket a megszokott és elvárt fegyelmen kívül a folyamatos mókázás és a káprázatos bemutatók jellemezték.

20161008_110811

Jae Hee Chang mester nagyon büszke arra, hogy a tavalyi évhez képest látványos fejlődés ment végbe a magyar sportolók teljesítményében. „Precízebbek, pontosabbak a mozdulatok, és aminek kifejezetten örülök, hogy kivétel nélkül minden tanítványon láttam, hogy szívvel – lélekkel űzi ezt a sportot. Minden végrehajtott technikán észrevehető volt, hogy nem csupán koordinált mozgássorról van szó, hanem fejben és lélekben is mindenki a taekwondo – ra koncentrál.”

Sándor Zoltán Universum SE sportolója a mesterek zenés bázisgyakorlatát emelte ki a két nap eseménysorozatából. „Többször vettem már részt ilyen gyakorlatokon, remek zenét hoztak és remekül összerakták a gyakorlatot.”

„Hű a nevéhez a szeminárium, hiszen nagyon jó, barátságos, családias volt a hangulat. Nagyon tetszett a küzdelmek bemutatására és gyakorlására szolgáló edzésrész.”  – összegezte Schautek Gyula, a Too Kyun SKE mestere.

20161008_111118-2

Németh Attila a Sárga Tenger Taekwondo Klub, vezetőedzője a formagyakorlatokat emelte ki. „Hasonlóan jó élményekkel gazdagodtunk, mint a tavalyi évben is. Nekünk a zenés formagyakorlatok tették igazán vonzóvá a szemináriumot, hiszen a mi klubunk kimondottan erre a technikára „szakosodott”, mindig tanulunk új dolgokat.”

Az UTE Taekwondo-tól, Breznai Ágnes az extrém taekwondo alapjait bemutató edzést kedvelte a legjobban. ”Nem csak én, hanem a gyerekek is nagyon élvezték, hogy a mesterektől tanulhattak. Nagyon közvetlenek és segítőkészek Chang mesterék. Személy szerint az extrém taekwondo alapjait gyakoroló edzést élveztem a legjobban.”

14567418_1111138642288700_7719403158403210753_o

Az első nap végén a mesterek megismerkedhettek a taekbo-val is. Levezetés gyanánt egy órás „zenés taekwondo” zárta a napot, Máté Zsolt edző vezetésével. Chang mesternek kimondottan tetszett, hogy a taekwondo – ban szerzett „merevséget” a zene ritmusával egy kicsit elengedhetik a sportolók.

Máté Zsolt, edzőnek hatalmas meglepetést szerzett Chang mester, amikor meghívta a tavaszi nemzetközi U-Chong Szemináriumra, Németországba, hogy a résztvevő sportolóknak – több száz taekwondos a világ minden tájáról – tartson egy taekbo órát. A Máté Taekwondo és Hapkido KHSE mestere örömmel tesz eleget a meghívásnak, hiszen ő lesz a szeminárium meglepetés vendége.

20161008_125436