parallax background

Egy „más” világ

 

„A bemutató, maga a hangulat minden zseniálisan sikerült. Kétszer adtuk elő a show-t. A közönség, illetve az utcán járók figyelmét teljes mértékben felhívtuk magunkra. Tapsvihar, csodálkozás, ámulás: mindez azt üzente, hogy nagyon jól szerepelt a csapat. Most irány vissza az edzőterembe, majd kivetítve a bemutató és minden szakmai hiba kielemezve.”

Ez egy, a számos gondolat közül ami, Máté Zsolt és Máté Mirabella egy hónapos edzőtábora alatt megfogant.

A küzdősportok világát igen nagy fegyelem, pontosság, erő és elhivatottság jellemzi. De mi történik, ha mindezt egy kis extrémitással fűszerezzük? Hatalmas ugrások, többszörös fordulatok és rúgások, valamint a taekwondo egy olyan, magasabb szintje mutatkozik meg, amire egy laikus csupán annyit mond – lehetetlen.

 

A Mirme Taekwondo, Korea és a nemzetközi „taekwondo világ” elismert extrém taekwondo csapat látta vendégül és tanított több mint egy hónapon át Máté Zsoltot és idén először Máté Mirabellát, a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület mestereit.

Az edzőtábor merőben egy „más világ” Koreában. A sportolók munkahelye, hivatása, hitvallás és hobbyja is egyben a taekwondo. Ezektől a világhírű mesterektől tanultak a magyar sportolók. Hihetetlen megtiszteltetés és egyben kihívás volt a már korábban említett fellépés is, hiszen a Mirme-től elvárt világszínvonalat Zsoltnak és Mirabellának is hoznia kellett.

A fizikai állóképesség fejlesztése mellett, a taekwondo alapjaitól egészen az összetett extrém koreográfiáig mindent igyekeztek elsajátítani a magyar sportolók. „Ez a csapat naprakész, mindenben. Már az idei év formagyakorlatának új változatait is ismerik és tanítják. Van még bárkinek kérdése? Ők a Taekwondo minden részletét ismerik, és ami a legfontosabb, hogy ezzel a tudással a világon mindenütt elismerik őket.” – összegezte Máté Zsolt a kint töltött egy hónapot.

Máté Mirabella első ízben ismerhette meg a Mirme Csapat edzőtáborát: „Az edzések általában mindig nagyon keményre sikerültek. Rendszerint délután fél 2-től, este 11-ig dolgoztunk, és az izomláz a mindennapjaink részévé vált. Sőt, egy igen kemény erőnléti edzés végén – amikor már csak az ágyra és az alvásra tudtunk gondolni – a csapat elvitt minket síelni. Fantasztikus volt ez az időszak, sok olyan technika, mozdulat kapcsán segítettek legyőzni a félelmeimet és elérték, hogy én is hiszek már magamban, abban, hogy képes vagyok megcsinálni. Van már rálátásunk hová lehet tovább fejlődni, csak nem szabad siettetni. Minden jó jön az áldozatos munka, gyakorlás után. Egy óriási meglepetéssel is készültek Nekem. Koreában ünnepeltem a születésnapomat. Az egyik edzésre menet engem küldtek előre a teremben, hogy kapcsoljam fel a világítást. Hirtelen a kapcsolót sem találtam, hiszen nem értettem miért, fel sem merült bennem mi is vár majd rám. A teremben a többiek egy tortával vártak és felköszöntöttek.”

Megéri a mesterek „útinaplóját” is elolvasni a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület weblapján és Facebook oldalán, ahol még több részletet tudhatunk meg az extrém taekwondo-ról és az egy hónapos edzőtáborról.