parallax background

A bíróság megsemmisítette a fegyelmi határozatot

A bíróság megsemmisítette a Szövetség fegyelmi határozatát

 

Megsemmisítette a Fővárosi Törvényszék a szövetség egyesületünkkel szemben hozott, egyesületünket a szövetségből 6 hónapra kizáró és 420.000,- Forint pénzbírsággal sújtó fegyelmi határozatát 2017. június 7-én hozott ítéletében.

Mint emlékezhettek, a jogellenesen több mint fél évig elhúzódó szövetségi fegyelmi eljárás során egyesületünk többször hivatkozott arra, hogy az ellene indított fegyelmi eljárás alapjául szolgáló cselekmény egyrészt elévült, másrészt hogy a szövetség a fegyelmi eljárásban jelentős szabálysértéseket és bizonyítással kapcsolatos hibákat követtet el, melyek alapján elmarasztalható határozat egyáltalán nem lett volna hozható. Mindezek ellenére az eljárás mégis egyesületünk szövetségből való kizárásával és jelentős pénzbírsággal való sújtásával végződött.

Egyesületünk alapos fellebbezése nyomán a Fővárosi Törvényszék rövid, mintegy 15 perces formai tárgyalást követően a tárgyalást berekesztette és ezt követően ítéletével a szövetség fegyelmi határozatát az elévülés egyértelmű fennállása miatt megsemmisítette.

Fentiek alapján mára világossá vált, hogy a szövetség egy jogtalan eljárás és egy jogtalan döntés következtében sajnos számos megalapozatlan szankcióval sújtotta egyesületünket. Mindezek ellenére – ahogy tettük eddig is – a jövőben is együttműködni kívánunk a szövetséggel – és természetesen tagtársainkkal is – a taekwondo sportág népszerűsítése és előmozdítása érdekében.