parallax background

Barátságból edzőtábor

Egy edzőtábor – legyen az bármilyen sportág – nem csak a gyakorlásra, tanulásra alkalmas, hanem remek lehetőség új barátságok köttetésére is.  Nagyszerű példa erre a Revolution Kyorugi Camp, ahol a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület három mestere – Máté Zsolt, Máté Mirabella és Varga-Tóth Ádám – segítette a taekwondo – sokat Erdélyben.

„ Az ide edzőtáborukban ismerkedtünk meg a Revolution Kyorugi tagjaival. Nagyon élvezték, hogy koreai mesterektől tanulhatnak. A battonyai tábor végén kaptuk a meghívást, hogy segítsük az ő edzéseiket vezetni, színesíteni. Természetesen örömmel vállaltuk. A közel ötven sportolónak a küzdelem alapjait igyekeztünk a legnagyobb részletességgel bemutatni. Nagyobb százalékban gyermekkel dolgoztunk, és annak ellenér, hogy a kellő tudásszint náluk még nem volt meg, kitartóan gyakoroltak és pár nap alatt is látványos volt a fejlődés. Kihívás is volt ez a tábor számomra, hiszen itthon minden tanítványt ismerek, több éve ugyanabban a teremben dolgozunk, Erdély viszont ismeretlen volt. Fel kellett mérnem a helyi adottságokat, mind a gyerekek mind a felnőttek tudásszintjét. Utólag gondolkodtam el ezen, hogy igenis jó volt elővenni még az iskolában tanultakat: hogyan is érdemes foglalkozni a gyermekekkel.”  – avatott be a részletekbe Máté Zsolt, mester.

 

Ádám is kiemelte, milyen elszántan dolgoztak a legkisebbek is a táborban.”Nagyon jó, hangulatban teltek az edzések. Jóleső érzés volt, hogy látszott mindenkin, hogy örülnek nekünk, hogy színesíteni tudjuk az edzéseket és kitartóan végezték a kiadott feladatokat. Igyekeztünk a tudásszintnek megfelelően tanítani a technika elemeket.”

„A nyári szünet után kicsit furcsa volt korán kelni a reggeli bemelegítő edzésekre, de nagyon élveztem. Finomakat ettünk és a tartalmas órák mellett túrázni is volt lehetőségünk. Nagyon barátságos volt mindenki, kíváncsian várták, hogy milyen edzéstematikát viszünk.”  – mesélt a részletekről Máté Mirabella.

A közös edzőtáborok mély benyomást hagytak mindkét klub sportolóiban. Az új barátságok mellett komoly szakmai munka is kezdődött a két egyesület között és már zajlik a következő tábor szervezése is.