parallax background

1. Ninja

Ne ess le, érj át gyorsan!

 

’Kicsi’ ninják mérték össze erejüket szeptember utolsó szombatján Pécsett. A Ninja Warriorból megismert játékosok közül Máté Zsolt, a Máté Taekwondo vezető edzője is ott volt az 1. Ninja versenyen.

De ennél sokkal többről szólt ez a nap, hiszen az egyesület csapatépítő napnak szánta. Ugyanis 13 fővel indultak útnak Vásárhelyről, hogy bárki kipróbálhassa azt, ami a televízióban olyan könnyűnek tűnt. A ninja akadályokon való átjutást.

Hiszen ami a képernyőn könnyűnek tűnik, az a valóságban hatalmas kitartást, összpontosítást és erőnlétet igényel.

Többek között Máté Zsoltot is, mint középdöntős versenyzőt felkérték, hogy színesítse ennek a napnak a programját. „Amikor a Ninja Warrior zajlott, akkor nagyon sok egyesületi tag velem volt, s együtt izgulták és szurkolták végig velem a pályákat. Most viszont lehetőségük is adódott kipróbálni mindezt. S ninjaként, játékosként most rájöttek, hogy mennyire más a látvány, mint maga a küzdés, az akadályokon való átjutás.” – monda el Zsolt. Hozzátette, hogy most lehetőség adódott arra, hogy a gyerekek fel tudják mérni magukat, teszteljék az erőnlétüket. „Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó hatással lesz rájuk, hiszen innentől más szemszögből látják az egy-egy versenybe belehelyezett munkát.”

Vass Zsolt egy barátja révén csatlakozott a csapathoz, aki már több spartan versenyen is kipróbálta magát. „Meglepődtem, mert teljesen más fizikumú verseny volt a mai, mint a spartan versenyek. Főleg az akadályok jelentették a nehézséget számomra.”- mondta el Vass Zsolt. Felvértezve érkezett a versenyre, azt gondolta, hogy könnyen megcsinálja, de a pálya közepe fele döbbent rá, hogy mindez mégsem olyan egyszerű. „Annyira elfáradtam, amit nem gondoltam volna.”- tette hozzá.

Az egyik akadály legyőzése jelentette számára a legnehezebb akadályt a verseny során, de a legnagyobb élményt is egyben. Bár Zsolt az élmény miatt vágott neki a napnak, küzdése és ügyessége is erőn felüli volt, ugyanis a felnőtt kategóriában második helyezést ért el.

A lányok is megmutatták kitartásukat és erőnlétüket. Tomaskovity Zoé is nagyon jól érezte magát a versenyen. „Nagyon fárasztó volt, de a saját testemen tapasztaltam meg az érzést. Meglepetések is értek a nap folyamán, de a pálya eleje tetszett a legjobban.” Bár Zoé a táv felénél leesett, mégis nagyon lelkesen nyilatkozott az élményekről. S hozzátette, hogy a pálya mellől minden sokkal egyszerűbbnek tűnik, de ennek ellenére a csapatból mindenki nagyon ügyesen teljesített.

Könnyebb mondani, mint csinálni? Ez esetben ez biztosan igaz. A küzdés, a motiváció, a helytállás azonban kézen fogva voltak jelen ezen a napon a versenyzők között.

A különböző kategóriákban indult minden versenyzőnknek gratulálunk, mert nagyon szépen helyt álltak!

(Pécs, 2019. 09. 28.)