parallax background

Acsai Vivien bronzérmes az EB-n

Kimagasló EB helyezés

 

A magasövesek után újabb online Európa Bajnokságot hirdetett az Európai Taekwondo szövetség. Hazánkból 12 versenyző indult, ennek több mint felét a Máté Taekwondo lelkes jelentkezői tették ki. Büszke lehet magára Vivien és a Máté egyesület is.

Versenyzőink

„A korábbi online formagyakorlat verseny sikerén felbuzdulva az Európai Szövetség által meghirdetett színes öves megmérettetésen is részt kívántunk venni. Több olyan versenyzőnk is volt, akik szerették volna kipróbálni magukat az online térben. A videók készítésénél is láttam a gyerekeken azt a drukkot, amit egy igazi verseny előtt látok rajtuk.”– mondta el Máté Gergő.

A versenyt két övfokozati kategóriában rendezték meg, kezdő és haladó csoportokban. Nehezebb helyzetben voltak a haladók, a zöldtől fekete csíkosig, mert olyan gyakorlatokat is meg kellett tanulniuk rövid időn belül, amikkel még sosem találkoztak azelőtt. Bonyolultabbnál bonyolultabb próbatétellel volt tele az időszak.

A felkészülést Máté Mirabella, fekete öves mester vezette. „A versenyzőkkel a videók elkészülése előtti napokon, a minél jobb felkészülés érdekében személyesen foglalkoztam egy-egy órát, és igyekeztünk a még kritikus pontokon javítani, csiszolni.” – nyilatkozta Máté Mirabella.

A vasárnapi döntő eredményeként Acsai Vivien a harmadik, bronzérmes helyet érte el.  Ezzel hazánk legjobbja lett az Online KWON Openen. Csak egy hajszállal maradt le a dobogó legmagasabb fokáról, hiszen 83 századdal előzte meg az aranyérmes.

Acsai Vivien

„A versenyre külön formagyakorlat edzésekkel, egyénileg és a csapattal is készültem. A sok belefektetett munka és energia miatt számítottam egy döntős helyezésre. Nagyon örülök, hogy ezt el tudtam érni, és külön megtisztelő, hogy a Magyar Taekwondo Szövetség is elismeri a munkámat.”– nyilatkozta Acsai Vivien, aki a nyáron szeretne felkészülni a következő versenyekre, hogy a legjobb formáját hozhassa az elkövetkezendő időszakban.

Egyesületünkből Kardos Titanilla a legalacsonyabb öves indulónk volt, aki ki mert állni ezen a megmérettetésen, ráadásul az 5. helyen végzett.

Kardos Titanilla

A legjobb nyolc közé 5 versenyző jutott, közülük négyen a Máté Taekwondo versenyzői. Mindenki eredményére nagyon büszkék vagyunk!

A nyolcas döntőbe jutott magyarok helyezései:

3. hely Acsai Vivien(junior, Máté Taekwondo)

5. hely Kardos Titanilla(kadet, Máté Taekwondo)

5.  hely Batizi-Pócsi Zsombor(junior, BHSE)

7. hely  Koncz Botond(gyermek, Máté Taekwondo)

8. hely Maczelka Vivien(junior, Máté Taekwondo)

 

Köszönettel tartozunk ismét az Európai Taekwondo szövetségnek a lehetőségért, hogy a színes övesek is hosszú kihagyás után megmérettethették magukat.

 

Indulóink:

Acsai Vivien

Barna Márton

Kardos Titanilla

Koncz Botond

Lévai Levente

Maczelka Viven

Tomaskovity Zoé

 

(Hódmezővásárhely, 2020. június 28.)