parallax background

Online bemutatózunk

HallyuDay 2020

 

November 21-én, délelőtt 10 órától kezdetét veszi az első HallyuDay2020 – KoreaON2020 online kulturális fesztivál, ami a virtuálisan megszervezett változata a Han You – Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány szeptemberre tervezett Korea Nap – Káprázatos Korea című programsorozatának.

13 órakor lép föl egyesületünk, a Máté Taekwondo bemutatócsoportja sok már káprázatos programmal együtt.
Az online kulturális fesztivált az alapítvány Facebook oldalán követhetik élőben.

Az online térbe szervezett KoreaON2020 fesztiválon az alapítványi tagok videófelvételről és élőben jelentkeznek majd be a Koreai Kulturális Központból. A nap folyamán 12 csoport közel 80 fellépője, művésze, harcművésze és e-sport rajongója mutatja be tudását és Korea különleges kultúráját az érdeklődőknek.

Az online kulturális fesztivált az alapítvány Facebook oldalán követhetik élőben.

A program szerint a nap a műsorvezetők beköszönésével indul 10 órakor, majd Pánti Anna operaénekes köszöntését és előadását hallgathatják meg, meglepetés zenei kísérettel a streamhez csatlakozók. A minikoncertet a szeptemberben elmaradt rendezvényre látogatást és workshopot tervező koreai tradicionális mesterek kifejezetten az eseményre készített videói követik, magyar nyelvű feliratozással. Vendégként bejelentkezik a debreceni King Sejong Nyelvi Intézet, azután pedig a Mugunghwa tradicionális tánccsoport fellépése következik. A K-pop cover csapatok nemzetközi videókkal üdvözlik majd az online közönséget.

A Mackótanya kézműves Foglalkoztató Műhely 12:00 órakor és 14:40-kor is kézműves foglalkozással várja az érdeklődőket, ahol többek között csomózás, papírművészet, textilfestés, ügyességi vagy logikai játékok is várják a nézőket.

A kora délután további részében hallgathatunk gayageum (a citerához hasonló koreai pengetős hangszer) előadást, lesznek koreai gasztronómiai videók az elmúlt évek legnagyobb konyhai kihívásiból, a 13 órakor kezdődő szünet előtt pedig a közel 40 éves múltra visszatekintő Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület tart bemutatót.

A szünet után Mecsi Beatrix művészettörténész, koreanista, japanológus, az ELTE Koreai Tanszékének vezetője tart előadást. Ezt követően a második kézműves foglalkozás után, jönnek a hazai profi K-pop cover produkciók a LikeOn Productions szervezésében.

A Munbangsau „Négy kincs” kalligráfia csoport bemutatójára, melyben közreműködik a csoport mestere, Moon Chang-seok tanár úr is, 15:20-kor kerül sor. Ezt követi az Esport1.hu bejelentkezése, majd a Pécsi Koreai Filmklub kulturális programja. A Sasok Taekwodo Pécs és a Budapesti Sasok harcművészeti bemutatóját 16:10-kor láthatjuk. A délután a korábbi évek Koreai Filmfesztiváljainak pörgős összefoglalófilmjeivel zárul.

A november 21-i KoreaON2020 online fesztivál harmadik felvonásában, 17:55-től az e-sporté lesz a főszerep. A program hátralévő részében, omgezJonesy (Zöld Donát) várja a PUBG fanokat kommentátorként, mint PUBG játékos és többszörös magyar bajnok, az Év E-sportolója különdíjasa, és 2018-ban Seattle-ben egy DUÓ versenyen a világ legjobbak játékosai között a 31. helyet végzett.

A nézői játék keretében rendezett PUBG versenyen drukkolhatunk a játékosoknak.
A nap folyamán kísérőprogramként kvíz formában nyereményjáték és kérdőív várja a nézőket koreai ajándéktárgyakért. A teljes programért érdemes követni az alapítvány Facebook oldalát, ahol a videók között november 21-én reggel elindul a KoreaON online fesztivál stream!

Az online KoreaON időpontja: 2020. november 21. 10:00 – 21:00

Han-You – Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány

Weboldal: hanyou.hu

Facebook: www.facebook.com/hanyoualapitvany

Forrás: Han-You – Magyar-Koreai Kulturális és Művészeti Alapítvány

 

(Hódmezővásárhely, 2011. 11. 19.)

.