parallax background

Nemzetközi megmérettetések között

Nemzetközi megmérettetések között

 

László Alexa, a Máté Taekwondo Egyesület versenyzője mozgalmas időszakot tudhat maga mögött.

Októberben a horvátországi Condor Open versenyről aranyéremmel tért vissza. Innen pedig egyenesen Párizsba utazott, hiszen a French Ecopen 2021 Poomase, G1 világranglista versenyen képviselte hazánkat a felnőtt A kategóriában.

„Szerveztek egy válogatott edzőtábor hétvégét, majd az eddigi eredményeimet is figyelembe véve, kikérve az edzők javaslatát én voltam az, aki képviselhetem Magyarországot”- mondta el Alexa.

Az alapozó edzést már augusztusban elkezdte a Máté Taekwondonál, de a budapesti tanulmányai miatt a későbbiekben hol Pesten, hol Vásárhelyen folytatta a felkészülést. Bár célja a döntőbe jutás volt, de így is  110 versenyzőből az A kategóriában 27 induló közül a 9. helyezést érte el.  A legjobb 8-as körről 0.003 ponttal lemaradva.

„A mezőnyben nem voltunk sokan, de egyenes ági kiesés volt. És sorsolás függő is a verseny végeredménye. De nagyon örülök, hogy Magyarországot képviselhettem.”-tette hozzá Alexa, aki ennek ellenére büszke az eredményére az edzőkkel egyetemben.

Ez a verseny nagyon jó bemelegítés volt a 15th Europen Poomsae Championships, G4 Európa bajnokságra, melyet november 19-21. között rendeznek Seixal városában, Portugáliában.

November 27-én még egy országos bajnokság vár rá Dunaharasztiban.

Kérdésünkre Alexa elmondta, hogy bárki eljuthat idáig, de „sose hagyják abba a sportot, még akkor sem, ha ilyen nehéz körülmények a covid nehezíti az életünket, s elterel a motiváltságtól.”

 

 

(2021. 11. 13., Hódmezővásárhely, Párizs)