parallax background

László Alexa a 23. az online Európa bajnokságon

Online Európa bajnokság

 

Mint arról már korábban beszámoltunk, a korona vírus okozta globális fennakadás miatt online formagyakorlat Európa bajnokságot szervezett az Európai Taekwondo szövetség, melyhez László Alexa és Máté Mirabella is csatlakozott.

A versenyt Alexa az előkelő 23. helyen zárta a 113 induló közül.

 

László Alexa

 

„Mindkét lányra nagyon büszkék vagyunk, hogy elindultak a versenyen. Alexa az európaiak közül a 11. lett, és ez nagyon nagy teljesítmény, hiszen az Európa bajnokság nyitottsága miatt világverseny szintű lett a megmérettetés.” – mondta el Máté Gergő vezető edző.

„A korlátozások előtt elég intenzíven edzettünk, hiszen nagyobb világversenyre készültünk, így egyáltalán nem hagytam abba az edzést. Minden nap próbáltam erősíteni vagy futni, és amennyire tudtam a Taekwondo bázis elemeket is gyakoroltam, a verseny előtt pedig az edzőmmel, Máté Gergővel online is tartottuk a kapcsolatot.” – mondta el kérdésünkre Alexa, majd hozzátette, hogy még sohasem indult ilyen sok versenyző között. Az eredményével teljesen elégedett, és a helyezése meglepetésként érte, viszont rengeteg motivációt is ad számára a jövőt illetően.

Máté Mirabella

 

Máté Gergő hozzátette, hogy nagyon örülnek ennek a szervezésnek, s úgy tűnik, hogy folytatódik tovább az online versenyek sorozata, így a következőkre már rutinosabban tudnak készülni a tagokkal.

A bezártság mindenkit érint, de a sportolói szív, és a taekwondo iránti hűség töretlen marad: „rengeteg pozitív energiával tölt fel egy-egy edzés, és azt tanácsolom sportolótársaimnak, hogy semmiképpen ne hagyják abba ebben a nehéz időszakban sem a gyakorlást”– zárta gondolatait László Alexa.

 

 

Selejtező gyakorlatai:
László Alexa

Máté Mirabella

 

Elődöntő gyakorlatai:
László Alexa

Máté Mirabella

 

Döntő gyakorlatai:
László Alexa

Máté Mirabella

 

 

#taekwondoeurope

#taekwondofamily

#StaySafe

#StayHome

#EveryOneCanCompete

#UnitedAgainstCovid19

 

(Hódmezővásárhely, 2020. 05. 09.)