parallax background

Bemelegítettünk a II. Hód Futófesztiválon

Egy aktív mozgást végző sportolónak elengedhetetlen a megfelelő bemelegítés. Ebben segített Máté Zsolt a Máté Taekwondo és Hapkido KHS mestere, valamint Taekbo edző a II. Hód Futófesztivál versenyzőinek. A hideg és az esős idő ellenére több mint hétszázan álltak rajthoz és melegítettek be az egyes versenyszámok előtt.

Egy-egy sportsérülés könnyen előfordulhat, ha nem megfelelő bemelegítést végez az ember. Nagyon fontos, hogy minden izmot, ízületet alaposan át kell mozgatni, és nem árt, ha a pulzusszám is kicsit megemelkedik az aktív sport megkezdése előtt.

Ezeket a fontos részleteket is szem előtt tartották a II. Hód Futófesztiválon, hiszem Máté Zsolt edző minden kategória startja előtt egy 8–10 perces bemelegítést tartott az indulóknak. A nyaktól egészen a bokáig, lábfejig átmozgatta a versenyzőket, a taekbo-ból már jól ismert mozdulatsorokon keresztül. A több mint 700 induló, a legkisebb iskolásoktól, a tűzoltókon keresztül a hivatásos sportolókig mindenki már kicsit kipirulva állt a rajtvonalhoz.