parallax background

Ismét remekelt Berei Béla

Berlinben ismét a dobogó legfelső fokára állhatott Berei Béla, a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület tagja. Fiatal kora ellenére, felnőtteket megszégyenítő kitartással és erővel készült a megmérettetésre, aminek meg is lett a gyümölcse, hiszen korosztályában ő nyerte az aranyérmet.

Junior -63 kg „A” kategóriában állt a pástra 2016. május hetedikén, a 16. Nemzetközi Berlin Open – en, a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület fiatal bajnoka, Berei Béla. Hosszas és kemény felkészülés után sikeresen vette az ellenfeleket, így ismét egy aranyéremmel gyarapodott a dicsőséglista.

Az első menetben KO-val győzte le cseh színekben versenyző ellenfelét. Az amúgy is higgadtságáról híres versenyzőre ez ösztönzőleg hatott, magabiztosan állt ki következő sportolóval szemben. A második körben egy német sporttárssal kellett küzdeni, akit az első mentben a bírák le is léptetettek, hiszen Béla 13 pontos előnyre tett szert.

A harmadik meccse már a bronzérmet jelentette volna, hiszen 12 – 1  – re megverte dán ellenfelét. Ügyes technikájával Béla tovább menetelt, a negyedik körben azt a görög versenyzőt sikerült legyőznie, aki több nagy verseny mellett, a tavalyi Szerb Opent is megnyerte. Akkoriban 19 – 14 –re Béla kikapott a sportolótól, de most „revans” következett.

A végső, ötödik meccs sem tűnt Béla számára nehéznek, hiszen 5 -1 re győzött honfitársa, Egyházas András ellen.

A mostani sikerből is erőt merítve az ifjú bajnok, heti több napon keresztül, sok –sok órában készül a következő megmérettetésekre.