parallax background

Szoros volt a küzdelem

A rangos, G1-es besorolású, Osztrák Openen lépett ismét pástra Berei Béla a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület tanítványa, 2016. június 4-én és 5-én. Első meccsét sikerrel vette, viszont a második forduló kifogott rajta, így most nem gyarapodott az éremtáblázat.

A kétnapos innsbrucki versenyre Béla már hetekkel ezelőtt megkezdte a felkészülést, ám egy jóval idősebb és talán picivel gyorsabb ellenfél kifogott az ifjú bajnokon.

Első ellenfelét pontozással legyőzte. Béla szerint sporttársa kevésbé védte a fejét, így könnyű célpontot nyújtott. Technikájában nem volt hiba, viszont a mozgása, reakcióideje lassabb volt, így Béla gyors és pontos ütéseivel, rúgásaival célba talált.

Az amúgy is higgadtságáról híres versenyzőre ez ösztönzőleg hatott, magabiztosan állt ki következő sportolóval szemben. Itt viszont ellenfelére akadt, egy idősebb versenytárssal szemben került a pástra és itt sajnos Béla bizonyult lassabbnak. Pontozással igaz, de alulmaradt a küzdelemben.

A mostani verseny is arra ösztönözi az ifjú bajnokot, hogy tovább javítsa gyorsaságát, csiszolja technikáját. Erre a nyár folyamán több alkalom is adódik. A válogatott tagjaként Svájcban vesz részt egy egyhetes edzőtáborban, majd Vásárhelyen folytatja a kemény munkát a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület nyári táborában.